Σελίδες

Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Μεγάλη Πέμπτη...

Το Θείο Δράμα κορυφώνεται τη Μεγάλη Πέμπτη με την υμνογραφία της ημέρας να σχετίζεται με τα Πάθη του Χριστού, την προδοσία, την Σταύρωση και το θάνατό Του. Η Εκκλησία τιμά τον Μυστικό Δείπνο, τον Νιπτήρα και την προδοσία στον Κήπο της Γεσθημανή.
Το βράδυ ψάλλεται ο όρθρος της Μεγάλης Παρασκευής και διαβάζονται τα περίφημα 12 Ευαγγέλια. Ανάμεσα στο 5ο και 6ο ψάλλεται το αντίφωνο «Σήμερον κρεμάται επί ξύλου…» και ο Εσταυρωμένος λιτανεύεται από τους ιερείς.
Το Θείο Δράμα κορυφώνεται με την καταδίκη του Ιησού σε σταυρικό θάνατο, την μεταμέλεια και τον απαγχονισμό του Ιούδα. Ο Ιησούς βασανίζεται και αναγκάζεται να κουβαλήσει το Σταυρό του στο λόφο του Γολγοθά.  Μετά την σταύρωση ακολουθεί η Ανάσταση. Σε αυτή ελπίζουμε ως Χριστιανοί και Έλληνες….




5 σχόλια:

jenny είπε...

Υπέροχα τα λόγια σου και η περιγραφή του πάθους του Χριστού μας σήμερα. Ναι συμφωνώ μαζί σου σ΄ αυτήν την ανάσταση ελπίζουμε Χριστιανοί και Έλληνες...Καλή Ανάσταση...

Ανεράιδα είπε...

Χρόνια Πολλά με υγεία και ευτυχία!! Καλή Ανάσταση!

ειρήνη χειροποιήματα είπε...

Καλό Πάσχα Λένα μου!! Περιμένω να μου στείλεις τα στοιχεία σου για να ταχυδρομήσω από βδομάδα το δωράκι που κέρδισες στο giveaway μου!! Πολλά φιλιά :)

χαραυγή είπε...

Εύχομαι το Άγιο Φως να γεμίσει την καρδιά σου ζεστασιά,αγάπη και πίστη για ένα καλύτερο μέλλον. ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!!

Unknown είπε...

καλο Πασχα σε ολες κοριτσια..να στε καλα για τις ευχες σας κ τα σχολια σας