Σελίδες

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Δράση Ελληνίδων Blogger - κ Βazaar της ΜΚΟ «ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ»


 Δράση Ελληνίδων Blogger με  σύνθημα "Όλοι Μαζί Μπορούμε".. η προσκληση/πρόκληση ηταν η δημιουργια κουμπαράδων..με ότι υλικά έχουμε.. κ για άλλη μια φορά τα έσοδα θα δοθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.. Η Ρένα μας λοιπόν μας προσκάλεσε σε όλο αυτό που ξεκίνησε απο 5..10...100 κ αυτή την ώρα που κάνω την ανάρτηση είναι σχεδόν 800!!! κουμπαράδες απο blogger και όχι μόνο απο όλη την Ελλάδα !! πάμε για ρεκόρ Γκίνες!!
*************
Οι Ελληνίδες blogger είχαν πραγματοποιήσει τον περασμένο Μάιο άλλη μία έκθεση με φιλανθρωπικό χαρακτήρα, στην οποία πούλησαν χειροποίητα συρτάρια- έργα τέχνης για την στήριξη του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μακεδονίας- Θράκης.
«Εφόσον είδαμε την μεγάλη ανταπόκριση που είχαμε στην προηγούμενη έκθεση μας και θέλοντας να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα ιδρύματα, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε κουμπαράδες από ανακυκλώσιμα υλικά αυτή την φορά. Είναι κάτι πιο εύκολο από τα συρτάρια λόγω του μικρού τους μεγέθους και έτσι μπορεί ο καθένας να φτιάξει περισσότερους από έναν», αναφέρει η κυρία Χριστοδούλου στην εφημεριδα Το ΒΗΜΑ .

 «Οι κουμπαράδες είναι κατασκευασμένοι από κουτιά κάθε είδους, από μπογιές, καφέδες, δημητριακά, παπούτσια, κυπελλάκια του καφέ, παλιά επιτραπέζια ρολόγια, πεπιεσμένο χαρτί, γυάλινα βαζάκια, ακόμη και από ρολό τουαλέτας. Οι κατασκευαστές τους ως επί των πλείστων είναι γυναίκες όλων των ηλικιών, παιδιά, τα οποία τους φτιάχνουν μαζί με τις μητέρες τους, αλλά και ένας άντρας, ο οποίος προθυμοποιήθηκε να μας προσφέρει έναν κουμπαρά» προσθέτει. Οι τιμές των κουμπαράδων θα κυμαίνονται από 5 έως 25 ευρώ.

Τον Μάιο αναμένεται να διοργανωθεί άλλη μια έκθεση στην Πάτρα με όσους κουμπαράδες περισσέψουν αλλά και με καινούριους, τους οποίους θα συνεχίσουν να φτιάχνουν μέχρι τότε, για την στήριξη του Αντωνοπούλειου Ιδρύματος.
**********
Αν κάνετε κλικ ΕΔΩ θα δείτε να πραγματικά υπέροχες δημιουργίες κ για κάποιες απο αυτές δεν θα το πιστεύεται ότι ειναι κουμπαράδες.. υπάρχουν υπέροχες συμμετοχές..βέβαια αυτό ειναι το ένα μονο μέρος..γιατι η δουλειά που θα γίνει απο την Ρένα κ όλη την ομάδα που έχει δημιουργηθεί για το στήσιμο της έκθεσης ειναι απίστευτη!! πολύ κόπος απ όλους αλλά το αποτέλεσμα θα είναι για έναν πολυ καλό σκοπό .. τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα πάνε στο Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου.
Η έκθεση θα γίνει στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο 2-9/12/12

Το Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου είναι το δεύτερο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα και λειτουργεί από το 1997. Εγκαινιάσθηκε τον Οκτώβριο του 1998 από τον τ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο.
Το Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου οικοδομήθηκε σε μία έκταση 29 στρεμμάτων, η οποία αποκτήθηκε το 1991 χάρις στο κληροδότημα LEON PISANI.
Αποτελείται από 10 σπίτια οικογενειών SOS για 60 παιδιά, τον Ξενώνα προστασίας και θεραπείας κακοποιημένων βρεφών και νηπίων, το σπίτι του Διευθυντή , το σπίτι των Θείων, το σπίτι για τα εργαστήρια και το Κοινοτικό όπου στεγάζονται γραφεία, βιβλιοθήκη, μελετητήριο κλπ. Στον περιβάλλοντα χώρο υπάρχει το εκκλησάκι του Αγίου Σπυρίδωνα, γήπεδα, 2 παιδικές χαρές και το ανοικτό θέατρο ΑΛΙΚΗ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ.
Απασχολούνται 27 άτομα σε ημερήσια βάση (επιστημονικό, παιδαγωγικό και διοικητικό προσωπικό) και το σύνολο των κτιριακών εγκαταστάσεων είναι 3.500 τμ.

Η δική μου συμμετοχή μαζί με πολλές ευχές για ότι καλύτερο.. είναι με δύο κουμπαράδες που δημιουργήθηκαν από άδεια κουτάκια ..




  
*****************************************************************************
Το επόμενο είναι πάλι για φιλανθρωπικό σκοπό αλλά για κάτι διαφορετικό
Η ΜΚΟ "Μείνε Δυνατός" ζήτησε την υποστήριξή των Ελληνίδων Blogger στο Bazaar που θα διοργανώσουν τα Χριστούγεννα. Η οργάνωσή  αφορά στην ψυχοκοινωνική υποστήριξη ανθρώπων που εμπλέκονται με τον καρκίνο (άμεσα ή έμμεσα).
Τα χρήματα από την πώληση των αντικειμένων θα χρησιμοποιηθούν για την δημιουργία ενός κέντρου ευεξίας & ολιστικής υποστήριξης των ανθρώπων που εμπλέκονται με τον καρκίνο (CANCER SURVIVORS WELLNESS CENTER).
Μπορείτε να δείτε τις συμμετοχές στο blog  της Κατερίνας
Έστειλα κάποια από τα δικά μου καλούδια για το μπαζάρ το οποίο εύχομαι να έχει μεγάλη επιτυχία  και να συγκεντρωθούν κ γι αυτο τον σκοπό αρκετά χρήματα.
Λίγα λόγια για την οργάνωση.
Η Κοινωφελής Μη κερδοσκοπική Οργάνωση Φίλων Του Καρκίνου, με τον διακριτικό τίτλο “ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ” και στα ξενόγλωσσα “BE STRONG”, ιδρύθηκε στις 4 Οκτωβρίου 2007, με σκοπό την τεκμηριωμένη πληροφόρηση σε θέματα που αφορούν τον καρκίνο, την πρόληψη καθώς και την υποστήριξη σε όλους όσους εμπλέκονται με αυτόν.
Εμπνευστής και ιδρυτής της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ είναι ο Παναγιώτης Μιχαήλ, που ο ίδιος είναι 2 φορές επιζών του καρκίνου μέσα σε μια δεκαετία.
 Συγκεκριμένα, η ΜΚΟ «ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ» παρέχει στους ανθρώπους που εμπλέκονται με τον καρκίνο τη δυνατότητα για:
·         ψυχοκοινωνική υποστήριξη μέσω της 24ωρης τηλεφωνικής γραμμής 1069 (αστική χρέωση).
·         ψυχολογική υποστήριξη με ατομική συμβουλευτική & θεραπεία
·         ψυχολογική υποστήριξη με ομαδική συμβουλευτική & θεραπεία
·         συμμετοχή σε ομάδες ψυχοδράματος
·         διαδικτυακή συμβουλευτική (μέσω chat, skype, e-mail)
·         ενημέρωση-πληροφόρηση σε θέματα σχετικά με τον καρκίνο μέσω της ιστοσελίδας www.bestrong.org.gr
 Περισσότερες πληροφορίες για την οργάνωσή  μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.bestrong.org.gr , στο Facebook ή στην τηλεφωνική γραμμή 1069 .

Καλη επιτυχία σε όλους!!!!
Όλοι μαζί μπορούμε !!!!!!!!!!!!

6 σχόλια:

Fotini Crafthappy είπε...

Πράγματι αυτό που συμβαίνει με αφορμή της Δράση των Ελληνίδων bloggers είναι υπέροχο και αυτό το έχει καταλάβει πολύς κόσμος, που έσπευσε να προσφέρει με όποιο τρόπο μπορεί !
Μπράβο και σ΄εσένα που συμμετέχεις σε αυτόν τον σκοπό !
Οι κουμπαράδες σου είναι μοντελάκια φτιαγμένα με αγάπη !
Σε φιλώ, κοριτσάκι !!!

Unknown είπε...

Συγχαρητήρια για την ανάρτηση και για την προσφορά σου!Είναι πολύ όμορφο να ξέρεις ότι αυτό το μικρό ή μεγάλο που κατασκεύασες είναι για κάποιον τέτοιο σκοπό!Καλό απόγευμα και καλή μας συνέχεια!

Pepi είπε...

Μπράβο για την ανάρτηση! Συγχαρητήρια για την προσφορά σου!

Unknown είπε...

ΕΛΕΝΑ ΜΟΥ, Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑΙΑ ΣΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΗ!!!!!!!!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟΥΣ ΚΟΥΜΠΑΡΑΔΕΣ ΣΟΥ!!!
ΝΑ ΕΙΣΑΚ ΚΑΛΑ!!!!!!!
ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!

despina είπε...

Μπράβο Έλενα!!!!είναι μαγικό όλο αυτό που γίνετε!!!!!!καλό βράδυ!!!

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

ειδικά ο δεύτερος κουμπαράς είναι πολύ τσαχπίνης!!